Wanneer draag je sneakersokken

Met het dragen van de juiste sok voor de juiste schoen onder de juiste kleding komt heel wat kijken. Misschien ben je zelf niet zo kritisch maar is het je omgeving die je bekritiseerd met wat je draagt. De een vindt het dragen van witte sokken in schoenen uit den boze, of het dragen van geen sokken in de schoenen valt vaak in het verkeerde keelgat. En wat dacht je van het ophalen van de sok als je een korte broek aan hebt? Dan ben je of toerist of heb je geen smaak! Tegenwoordig is het dus heel belangrijk om de juiste sokken te dragen. Als je lange broeken draagt, dan kun je vaak nog wel verdoezelen wat je aantrekt qua sok. Maar draag je sneakers met daarbij een korte broek of een rok, dan zou je je kunnen afvragen wat voor sokken daarbij gaan.

Wat voor sokken we dragen in de sneaker

Er is tegenwoordig geen nee meer te koop en dat geldt ook voor het kopen van sokken. Er is zoveel diversiteit dat je je zelfs geen zorgen meer hoeft te maken als je daadwerkelijk sneakers draagt. Daarbij moet je natuurlijk wel letten op de juiste pasvorm maar ook op de kwaliteit. Wanneer we sneakers dragen is het hoogstwaarschijnlijk mooi weer of beoefen je een sport. Dat betekend dat je voeten heel snel warm worden en gaan zweten. Als dat gebeurt wil je voorkomen dat je voeten onder de blaren en voetschimmel komt dus zul je moeten gaan kijken voor goede sneakersokken en voor welke gelegenheid je ze gaat dragen. Er zijn diverse sneakersokken te krijgen:

  • Badstof sneakersokken. Deze zijn zacht en warm
  • Run distance sneakersokken. Deze zijn ideaal als je lange afstanden aflegt en voorkomt dat je pijnlijke voeten krijgt dankzij een verstevigend kussentje en goede pasvorm.
  • See through sneakersokken. Bovenop schijnt de sok door zodat het model goed ventileert.
  • No-Show sneakersokken. De populairste onder de sneakermodellen. Ze zijn namelijk onzichtbaar als je voet in de sneaker glijdt. Ze hebben een siliconen anti-slip in de hak zitten waardoor ze niet makkelijk van je hak glijden.

Waar je kunt gaan kijken voor de juiste sok

Er zijn nog veel meer modellen te krijgen. Zelfs modellen die naadloos zijn. Die naden kunnen vervelend aanvoelen aan de voet en soms kun je daar zelfs blaren van oplopen. Daarnaast zijn ze in alle soorten, kleuren en maten te krijgen. Een aantal goede merken zijn bijvoorbeeld Falke, Adidas en Puma. Tip, kijk bij Hemdvoorhem voor CK, Burlington en Falke heren sneakersokken. Ben je minder merk gebonden maar wil je wel goede sokken kopen dan kun je eens kijken op sokkenmarkt.nl of sokken.nl.

Anderzijds, indien je de sneaker sokken maar net wat te kort vind, opteer dan voor ‘reguliere’ heren sokken, die vind je hier. Voordeel van hier bestellen is dik 3 maanden bedenktijd en kosteloze verzending.