Oorbellen bij mannen: de do’s en dont’s

Het blijft een discutabel punt: oorbellen bij mannen. De een vindt het prachtig en de ander vindt het juist afschuwelijk, de meningen verschillen enorm. Het ligt er natuurlijk ook ontzettend aan wat voor oorbel het is, en hoe hij wordt gedragen. Doe je bijvoorbeeld alleen een oorbel in 1 oor, of in allebei? Ga je voor kleur of voor basic zwart of zilver? Neem je een ringetje, hangertje of een steentje? Zoveel vragen en zo weinig duidelijke antwoorden. Daarom zijn hieronder de antwoorden op deze vragen gegeven, en hoef je je als man nooit meer zorgen te maken over de eventuele modeblunder die je begaat.

Doe je een oorbel alleen in 1 oor of in allebei de oren?

Het antwoord op deze vraag is niet simpel. Het verschilt namelijk per oorbel of je er een of twee in moet doen. Over het algemeen geldt wel dat vrouwen liever twee oorbellen zien dan een. Maar wanneer je als man kiest voor een ‘statement-oorbel’, bijvoorbeeld een uitgesproken hangertje, kun je er misschien beter voor kiezen om dit hangertje in 1 oor te doen, en in het andere oor een simpel knopje. Hiermee doe je meteen mee aan 1 van de grootste sieradentrends van 2018; de asymmetrische oorbellen. Twee verschillende oorbellen is helemaal “in” deze zomer. Wanneer je alleen knopjes of alleen kleine ringetjes in doet, kun je ze dus beter wel in beide oren doen.

Tip: Gouden mannen oorbellen goedkoop

Neem je oorbellen met kleur of niet?

Het antwoord op deze vraag is in tegenstelling tot de vorige vraag wel simpel. Gekleurde oorbellen zijn over het algemeen echt een no-go. Hou het simpel, en ga gewoon voor goud, zilver of zwart. Met deze kleuren kan je nooit fout bezig zijn. Oorbellen met felle kleuren worden daarentegen vaak wel als fout bestempeld.

Overzicht: heren sieraden goedkoop IkBenSieraden.nl

Wat voor soort oorbel moet je kiezen?

Kies je als man voor een ringetje, hangertje, steentje of gewoon een simpel knopje? Dit is een lastige vraag want smaak verschilt natuurlijk per persoon. Wel geldt dat hangertjes in 1 oor en simpele knopjes nu vooral populair zijn. Neem bijvoorbeeld een hangertje met een kruisje, veertje of ankertje aan 1 kant, en doe in het andere oor een simpel zwart, zilver of goud knopje. Dit zie je vandaag de dag namelijk veel voorbij komen. Steentjes, diamantjes of andere glimmers kun je beter laten liggen. De periode van glimmende oorbellen is namelijk wel een beetje afgelopen.

Nadat al deze vragen enigszins beantwoord zijn, is het wat duidelijker geworden wat mannen wel of juist niet moeten doen als het gaat om het dragen van oorbellen. Laten we wel voorop stellen dat er geen regels zijn voor het dragen van oorbellen, en dat je als man vooral gewoon moet doen en dragen waar je je goed bij voelt. Oorbellentrends zijn er alleen maar ter inspiratie en zijn dus geen regels.