Waarom je nooit een goed passende schoen aan hebt gehad

Als iemand aan jou vraagt wat je schoenmaat is, dan zeg je waarschijnlijk schoenmaat 39, 40 of 41. Je noemt één schoenmaat en dat is de lengtemaat van je schoen. Wist je dat je op die manier alleen nooit echt passende schoenen kunt kopen? Dat komt doordat je schoenen niet alleen een maat hebben in de lengte, maar ook in de breedte. Echter vergeten mensen dat nogal vaak. Daarom leg ik jou graag uit hoe je dan wel een goed passende schoen kunt vinden.

Schoenen met een breedtemaat

Allereerst een stukje over schoenen met een breedtemaat. Vroeger hadden bijna alle schoenen een breedtemaat. Dat was toen heel normaal, je wilde immers goed passende schoenen hebben. Tegenwoordig is dit allang niet meer zo en wordt de breedtemaat niet eens genoemd op de schoen of de verpakking. Dit komt doordat we steeds meer uit confectie zijn gaan kopen. Dit komt door de grote Amerikaanse merken, zoals Nike, Adidas en Puma. Zij pretenderen goed passende schoenen te verkopen en te maken, maar niets is minder waar. Schoenen met alleen een lengtemaat is namelijk helemaal niet een goed zittende schoen. Goed zittende en passende schoenen hebben ook een breedtemaat. Dit soort schoenen worden ook wel comfortschoenen genoemd.

De breedte van je voet opmeten

Voor het meten van de breedte van je voet heb je geen dure apparatuur nodig. Het enige wat je hoeft te doen is een meetlint leggen over de bal van je voet. De reden dat je juist hier een lint overheen moet leggen, komt doordat dit gedeelte vaak het breedte deel van je voet is. Logischerwijs is dit dus ook de plek waar de breedte van je voet wordt bepaalt. De breedtemaat wordt vervolgens uitgedrukt in een letter van E t/m K. Hoe hoger de breedtemaat van je voet is hoe hoger de letter.

Merken die comfortschoenen verkopen

Er zijn tal van merken die comfortschoenen verkopen. Het leukste is dat deze merken vaak ook nog eens allemaal Nederlands zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bekende Van Lier schoenen. Maar ook minder bekende schoenenmerken, zoals: Xsensible, Durea en Gijs verkopen schoenen met een breedtemaat.

Succes

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan de tips uit mijn blog en dat je nu voorgoed goed passende schoenen kunt kopen.