Slimmer shoppen op AliExpress

Wil je de beste waar voor je geld krijgen op AliExpress? In deze blog geven we je een paar van de beste AliExpress tips, zodat je altijd de beste koopjes krijgt!

AliExpress Zoektips

De webwinkel heeft bijna alles te koop wat je maar kunt bedenken. Dus de eerste van de AliExpress tips: hoe producten te zoeken. Als het de eerste keer is dat je deze webwinkel gebruikt, dan krijg je de beste AliExpress tips om producten te kopen door per categorie te zoeken. Je krijgt dan een goed overzicht van al het beschikbare lekkers! Je kunt ook de zoekbalk gebruiken en een bepaald woord intypen, en je krijgt een paar goede suggesties.

Stel, je zoekt een hoesje voor je iPhone X. Typ gewoon “Cover iPhone X” in de zoekbalk en je krijgt alle relevante producten te zien die bij je telefoon passen. En nog eentje in de lijst van AliExpress zoektips: verander je munteenheid in de munteenheid die je in je eigen land gebruikt, dat maakt het gemakkelijker om de best geprijsde producten te zien!

Suggesties

Zodra je een zoekwoord intypt, zie je onder de zoekbalk een paar suggesties. Dus AliExpress zoektips #3: maak je zoekopdracht zo specifiek mogelijk!

Maximum & Minimum

Ga verder met onze AliExpress zoektips: gebruik de opties om de maximum en minimum prijs in te stellen die je bereid bent te betalen! Zo krijg je alleen de producten te zien die binnen die prijsklasse vallen. En er zijn ook opties zoals gratis levering en het bestellen van slechts 1 product in plaats van bulk. Een van de algemene AliExpress tips en trucs is om vooraf te beslissen hoeveel producten je wilt hebben. Heb je maar 1 stuk nodig, of misschien 20 stuks? Als je 30 stuks bestelt, krijg je waarschijnlijk bulkprijzen, ook al komen daar extra verzendkosten bij. Als je verzendkosten betaalt voor 1 stuk, is dat zonde van je geld!

AliExpress Zoektips: Gebruik de filters!

De volgende in onze AliExpress tips om de beste waar voor je geld te kopen is het gebruik van de filters. Je kunt de resultaten filteren op prijs of op bestellingen. Als je filtert op bestellingen, komt het product met de meeste bestellingen bovenaan te staan. Als je filtert op prijs, verschijnen de goedkoopste producten. Wij gebruiken graag de filter op bestellingen, omdat dit een aanwijzing geeft over de kwaliteit van het product.

Verzending: Gratis of Betaald?

Hier is een van de tips en trucs van AliExpress die je niet vaak zult horen: het gaat om de gratis of betaalde verzending. Sommige producten kunnen heel goedkoop lijken, maar als je naar de kassa gaat, zie je dat er een paar dollar aan verzendkosten bij komt! Dit gebeurt ook andersom, er zijn producten die duur lijken in vergelijking met de rest, maar ze zien af van de verzendkosten. Vergelijk producten dus altijd op de eindprijs inclusief verzendkosten, niet op de oorspronkelijke prijs. Als je niet zeker bent, kun je altijd producten aan je verlanglijstje toevoegen als je een account hebt. Zo kun je later kiezen welke producten je echt wilt kopen.

Gevorderde tips voor AliExpress

De AliExpress tips hieronder zijn voor de meer gevorderde kopers op AliExpress. Je kent de weg op het platform, maar hier zijn een paar AliExpress tips die je waarschijnlijk nog niet kende!

AliExpress Tips: Van taal veranderen

De eerste van onze AliExpress tips voor gevorderden: AliExpress toont de website in de taal van het land waar je op dat moment bent. Meestal is het echter aan te raden de Engelse taal te gebruiken, want de vertaling voor andere talen is niet zo nauwkeurig. De Nederlandse vertalingen zijn echter best oké! Als je meerdere talen spreekt, kun je de taal kiezen in de rechterhoek.

AliExpress Tips: Product Recensies

Nummer #2 van onze AliExpress tips voor gevorderde kopers: kijk naar de feedback, of de score van een verkoper. Hoe hoger deze score is, hoe betrouwbaarder de verkoper is. En als een product veel sterren heeft, is de kwaliteit meestal ook goed.

En tenslotte de laatste van onze AliExpress tips: knock-off producten. Je kunt bijna alles op AliExpress vinden, en bijna alles wordt gekopieerd. Ons advies is echter: koop geen namaakproducten. Dat betekent merkkleding of tech-apparaten die verdacht veel lijken op de dure merken in je eigen land. De kwaliteit is vaak verschrikkelijk, en de levensduur van de producten is ook erg kort. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de maten in Azië anders zijn, dus je zult vaak spijt krijgen als je deze producten koopt!