Tips om het tattoo verwijdering proces te bevorderen

Tips om uw tatoeage verwijdering te versnellen

Je immuunsysteem een boost geven

Je immuunsysteem is de belangrijkste component bij het verwijderen van inkt uit je lichaam tijdens het tatoeage verwijderingsproces. Gespecialiseerde cellen in je immuunsysteem genaamd Macrofagen slokken de gebroken inktdeeltjes op en brengen ze naar je lymfestelsel, uiteindelijk worden de inktdeeltjes opgeruimd via je lever en nieren. De sleutel tot het stimuleren van je immuunsysteem is een gezonde levensstijl en het voorkomen van mogelijke infecties.

Verhoog uw waterinname

Het is aangetoond dat het drinken van ongeveer 3 liter water per dag de snelheid verhoogt waarmee de inkt uw lichaam opruimt. Een goed gehydrateerd immuunsysteem is in staat om inktdeeltjes sneller af te voeren dan een uitgedroogd systeem. Het is goed gedocumenteerd hoe water een natuurlijke ontgifter is…….Dus drink!

Eet een evenwichtig en voedzaam dieet

Het eten van een gezond dieet met voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen is de sleutel tot een gezond immuunsysteem. De inname van fruit, groenten en omega 3’s wordt sterk aanbevolen.

Stoppen met roken

Roken heeft ernstige gevolgen voor uw algemene gezondheid en heeft de neiging om de efficiëntie van uw immuunsysteem te verminderen, waardoor uw tatoeage verwijderingsproces aanzienlijk wordt vertraagd. Roken heeft ook negatieve effecten op je bloedsomloop waardoor het tatoeage verwijderingsproces ook vertraagd wordt.

Doe regelmatig aan lichaamsbeweging

Het is wetenschappelijk bewezen dat lichaamsbeweging de gezondheid van het hele lichaam ten goede komt. Dagelijkse lichaamsbeweging verhoogt de kracht en de prestaties van het immuunsysteem, verhoogt de snelheid van de bloedcirculatie en verhoogt de efficiëntie van alle organen die betrokken zijn bij het tatoeage verwijderingsproces. Van mensen die regelmatig sporten is aangetoond dat ze de afgebroken inktdeeltjes sneller verwijderen, waardoor ze minder sessies nodig hebben.

Zorg voor meer slaap !!!

Zorg ervoor dat je elke nacht voldoende slaap krijgt. Uw lichaam herstelt en geneest beter wanneer u de aanbevolen 8 uur slaap krijgt. Slaap is zo belangrijk voor het behoud van de gezondheid van het immuunsysteem en de bloedsomloop.

Verminder stress

Probeer zoveel mogelijk stress in uw leven te verminderen. Dagelijkse stress over werk, familie en financiën kan je cortisolniveau verhogen, wat in feite een negatieve invloed heeft op de gezondheid van je immuunsysteem, wat het tatoeage verwijderingsproces weer vertraagt. Probeer lichaamsbeweging, yoga of meditatie te gebruiken om dit te bereiken.

Vermijd het nemen van nieuwe tatoeages tijdens het verwijderingsproces

Je immuunsysteem is al in overdrive tijdens het verwijderingsproces. Het krijgen van nieuwe inkt stimuleert het immuunsysteem om het aan te vallen, omdat het lichaam het als een vreemd lichaam beschouwt. Je wilt dat het immuunsysteem van je lichaam zich alleen richt op de gebroken inktdeeltjes, niet op de nieuwe grotere inktdeeltjes.

Tip: de tattoo verwijdering specialist van Nederland zit in Rotterdam, meer informatie vindt je op de website TattooNoMore.nl.

Vermijd grote hoeveelheden alcohol

Grote hoeveelheden alcohol hebben een algemeen negatief effect op het immuunsysteem en organen, zoals uw lever, die nodig zijn om de gebroken inktdeeltjes te verwijderen. Alcoholconsumptie veroorzaakt ook uitdroging, wat je bloedsomloop zal vertragen. Herinner je je de macrofagen waar we het oorspronkelijk over hadden? De bloedsomloop is hun snelweg, dus die wil je snel in beweging houden. Met uitdroging, vertraagt dat systeem dramatisch.

Vermijd blootstelling aan de zon op het behandelingsgebied

Tijdens het verwijderingsproces, is het aanbevolen om blootstelling aan de zon zo goed mogelijk te vermijden. U heeft cellen in uw huid, melanocyten genaamd, die kleur produceren, een bruine kleur, wanneer ze worden blootgesteld aan de UV-stralen van de zon. De laser activeert deze cellen ook, maar produceert geen bruine kleur. De combinatie van de laser en de zon kan een aandoening veroorzaken die hyperpigmentatie wordt genoemd, het donkerder worden van uw huid. Bedek de tatoeage of gebruik een hoge SPF als u aan de zon wordt blootgesteld. Het beste is om de zon te vermijden.

Volg de instructies voor de nazorg

De nazorg is net zo belangrijk als alle andere dingen die hierboven zijn genoemd. Breng twee dagen lang twee keer per dag Aquaphor, Neosporin of Bacitracin aan op het gebied. Houd het behandelde gebied ook uit de zon en laat blaren niet opengaan als ze zich vormen. Jeuk is normaal, probeer niet te veel te krabben omdat dit kan leiden tot een grotere kans op littekenvorming.

Kom uw vervolgafspraken na

Het is niet erg om een aantal afspraken te missen omdat er meer inkt verdwijnt als er meer tijd tussen de sessies zit, maar het is een proces dat meerdere sessies nodig heeft om te blijven verdwijnen. Als u uw afspraken nakomt, kunnen we het proces ook evalueren door de verandering en de afname van de inkt fysiek te zien.

Rust twee dagen na de verwijderingssessie

Zoals eerder gezegd, gaat uw immuunsysteem in overdrive na de procedure, dus geef uzelf wat tijd om te rusten en te ontspannen gedurende een paar dagen na de sessie.

Verhoog de bloedsomloop met massage

Het masseren van het gebied waar de tatoeage zich bevindt kan de bloedsomloop verhogen, waardoor het verwijderingsproces wordt versneld. Door de zwaartekracht en de afstand tot het hart, hebben handen en voeten de neiging om inkt langzamer te verwijderen, dus het masseren van deze gebieden zal de circulatie en verwijdering helpen stimuleren.